Screenshot 2023-08-31 at 21.17.20

Oppdrag Kvadraturen

Bli med på en digital vandring gjennom Oslos historie, helt inn til Akershus festning.

I samarbeid med Oslo Byarkiv og Oslo kommune har Besøkssentret på Akerhus festning utviklet en digital byvandring. 

Oppdag det til tider trøblete forholdet mellom den nyopprettede byen Christiania og Akershus festning i Oslo byarkiv og Akershus festnings vandring: Festningsbyen. Eller bli med på en reise gjennom etableringen av Christiania som hovedstad i årene etter 1814 i Stortingsarkivets vandring: Hovedstaden Christiania.

I anledning den nye vandringen inviteres det til lansering fredag 8. september kl. 12.00 - 15.30 i Søylesalen på Gamle Rådhus, Christiania torv 1.

På lanseringen blir det mulig å bli bedre kjent med Oppdag Kvadraturen prosjektet og å få presentert de nye vandringene. Deretter blir det foredrag ved Bård Frydenlund, historiker og direktør på Eidsvoll 1814 med temaet: Den politiske byen – Christianias vei mot hovedstad. Før vi avslutter med en felles byvandring som inneholder smakebiter fra begge vandringene.

Sjekk ut vandringen
Kvadraturen er Oslos egen lille renessanseby! Det rettvinklede gatenettet oser av historie og sjarm, og har en rekke historiske severdigheter. Velkommen til å utforske utvalgte stoppesteder og vandringer!