Doble rørblad V8

Dobbel urframføring for doble rørblad

I samarbeid med foreningen Norsk Dobbeltrørlag inviterer vi til en litt annerledes konsert med hele to nyskrevne verk på programmet.Begge stykkene er bestilt av Norsk Dobbletrørlag til Forsvarets stabsmusikkorps med egne solister spesielt til dette samarbeidet.

Utgått
Dato Tid Sted Billetter
28. okt 2022
19:00

Fredag 28. Oktober kl. 1900  

Sted: Ridehuset 

Dirigent: Kai Grinde Myrann 

Solister: Marianne Svenning og Anders Gedde-Dahl 

Møt komponistene ved scenekanter kl. 18:00 

 

Program:  

Olav Anton Thommessen: Stabsarabesk 

Gustav Holst: Suite No 1 i Eb dur  

Johannes Hanssen: Valdresmarsj  

Knut Vaage: Luftspeiling, stykke for fagott og blåsere i en sats (urframføring)  

Øyvind Moe: Nytt stykke for obo og korps   

 

Det er sjeldent det står to helt rykende ferske solostykker for obo og fagott med blåseorkester på programmet! Stykkene er bestilt av Norsk Dobbeltrørlag til denne konserten som er åpningskonserten for DORfest sin årlige nasjonale obo- og fagotthelg hvor det kommer oboister og fagottister i alle aldre fra hele landet.  

Stykkene er skrevet til to av våre egne musikere. Knut Vaage har skrevet fagottkonserten «Luftspeiling» til Anders Gedde-Dahl. Øyvind Moe har skrevet et stykke for obo og blåsere til vår nytilsatte oboist, Marianne Svenning-Møller. 

Til resten av programmet, henter vi fram musikk fra arkivet som også er skrevet til korpset, blant annet blir det gjenhør med Olav Anton Thommessen sin Stabsarabesk og den uendelig kjente og kjære Valdresmarsj av Johannes Hanssen. Vi avslutter konserten i England, med originalskrevet musikk for janitsjarorkester av Gustav Holst.  

Kai Grinde Myrann (f. 1987) har på rekordtid etablert seg som en av sin generasjons mest talentfulle dirigenter. Han har allerede dirigert alle de profesjonelle norske orkestrene, og har blitt reengasjert i alle. Han har også dirigert danske orkestre, alle de norske militærkorpsene og en rekke mindre ensembler og kor. Etter å ha fullført mastergrad i dirigering ved Norges musikkhøgskole i 2013 vant han umiddelbart stillingene som assistentdirigent både i Stavanger Symfoniorkester og i Bergen Filharmoniske Orkester, som begge ble forlenget til sin maksimale varighet på to år. Deretter hadde han en stipendiatstilling i direksjon ved Musikkonservatoriet i Tromsø.  

 

Konserten er åpen for alle.