ONATM07Enonic

One Night at The Movies

Velkommen en storslått filmaften med Forsvarets stabsmusikkorps og Eli Kristin Hanssveen!

Pil til høyre Se alle datoer
Dato Tid Sted Billetter
14. apr 2023
19:30

E.T., Mulan, Star Wars, Da Vinci Code, Top Gun, Man of Steel, Schindler’s List, The Truman Show, The God Bad And the Ugly, Kill Bill

Vi har plukket fram den beste filmmusikken igjennom tidene, og byr på musikk fra legendariske eventyrfilmer til klassiske westernfilmer, fra Harry Potter universet og storslåtte krigsfilmene. Sammen med dirigent Ingar Bergby inntar vi flere av landets kulturhus med en storslått filmaften, før vi avslutter på Oslos store revyscene Chat noir. 

Med oss som gjestesolist er ingen ringere enn solist ved Den Norge Opera og Ballett, Eli Kristin Hanssveen. Hun skal gjeste oss på «Into the unknown» fra Frost 2, «Now we are free» fra The Gladiator, Lucia Di Lammermoor fra filmen The Fifth Element og på medley over diverse soundtracks til Kill Bill-filmene. 

Vi kan love en aften med gåsehudfaktor og bakoversveis da flere av stykkene er arrangert spesielt for anledningen for orkesteret.

Eksklusivt for Chat Noir-konserten vil Per Sundnes lede oss gjennom kvelden som konferansier. 

Sett deg godt tilbake i setet og vær med oss på denne fantastiske musikalske reisen gjennom filmmusikkens verden!

 

One night at the movies er en konsertserie Forsvarets stabsmusikkorps som inntar Chat Noir i Oslo, Bølgen kulturhus i Larvik, Sarpsborg kulturhus og Hamar kulturhus. Et topptrent orkester med glimrende solister fra egne rekker inntar scenen, og til å lede det hele har vi med oss en av landets mest anerkjente dirigenter, som er kjent for sitt energiske engasjement og behersker et stort spenn av musikksjangere. 

 1. Ingar Bergby er en av Norges mest anerkjente orkesterdirigenter, med stor produksjon innenfor klassisk musikk, opera, samtids- og crossovermusikk. Han har markert seg som en kunstner med klart formende kraft og stort engasjement i sitt arbeid.

  Ingar Heine Bergby ble født 4. februar 1964 i Sarpsborg, og hans musikalske familie bragte ham inn i korpsbevegelsen. Han er utdannet klarinettist med professor Richard Kjelstrup ved Norges musikkhøgskole. Senere studerte han orkesterdireksjon med professor Karsten Andersen samme sted, og ved Sibeliusakademiet med Jorma Panula. Han tok diplomeksamen i orkesterdireksjon i 1991.

 2. Eli Kristin Hanssveen debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist fra 2007. Her har hun gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos, Musetta i La bohème, Pamina, Nattens dronning og Første dame i Tryllefløyten.

  Hun har også sunget i Nasjonalballetten UNGs oppsetning av Romeo og Julie og Clorinda i Stefan Herheims produksjon av Rossinis La Cenerentola. Sammen med Thor Inge Falch, Hege Schøyen og Øivind Blunck inntok hun Scene 2 med forestillingen Hege og Øivind går til Operaen, både i 2014 og 2015. Våren 2015 sang hun i tillegg Primadonnaen i Donizettis Viva la mamma – en produksjon som var på turné i samarbeid med Riksteatret høsten 2015.

  De siste årene har hun sunget rollene Nella i Gianni Schicchi, Søster Genovieffa i Suor Angelica, Marianne i Rosenkavaleren og Pamina i Tryllefløyten, og Moren i Hans og Grete. 

  Rollen som Violetta i La traviata har hun også sunget i Stavanger, Bodø og Tromsø, og høsten 21 gjestet hun Opera Nordfjord i Kverndokks Jorden rundt på 80 dager. Hun har gitt liv til Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå og Margrethe i urpremieren av heavy metal-operaen Faust. I 2009 var hun første sanger som mottok et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris.

  Eli Kristin Hanssveen har stor musikalsk appetitt og et bredt spenn, og har tidligere sunget både pop og viser, og har også etablert sin egen festival, Operafest Røykenvik. Hun har gitt ut flere CD-er, og i 2013 kom hennes første solo-CD med arier: Sempre libera

 3. Per Sundnes er et kjent ansikt og en kjent stemme i Norge. Han har flere kjente radio- og TV-program bak seg, og er kanskje best kjent som mannen som revitaliserte Melodi Grand Prix i Norge. Han har studert film og TV fra London Institute, og beskrives ofte som en trend- og popkulturekspert med særlig interesse for musikk og mote.