Festkonsert_tore hund_web

UTSOLGT! Festkonsert i Tore Hunds rike – Norge i 1000 år

Hærens musikkorps og Festspillene i Nord-Norge inviterer med seg nordnorske verdensartister, dansere og skuespillere når det skapes Festkonsert i Tore Hunds rike.

Dato Tid Sted Billetter
25. jun 2023
18:00  - 20:00

Det blir både drama, høytid og fest når Bjarkøys store sopran, Hamida Kristoffersen og Harstads barytonrøst Audun Iversen entrer utescenen. De kommer hjem fra Operascener i Zürich, København og London for å gjøre noe de begge har gledet seg til lenge, nemlig synge utendørs i Tore Hunds rike.

Det er viktig å skue mot fremtiden og vår region har skapt mange talenter flere av disse har tatt sine første dansetrinn hos Harstad kulturskole. Til forestillingen stiller de med rundt 100 unge dansere. 

Det hele rammes inn av Hærens musikkorps, under ledelse av Ingar Bergby.

Hamida Kristoffersen

Etter mange år som fast solist ved Operaen i Zürich, bor Hamida nå i København med mann og barn. Denne våren kan vi høre henne som skogsnymfe i Rusalka ved Bergen Nasjonale Opera, Desdemona i Otello på Gamle Rådhus Scene i Oslo, og til sommeren er hun Kate Pinkerton i Madame Butterfly ved Festspillene i Bregenz i Østerrike. Hamida er en aktiv Lied-sanger, og sang bl. a på Nordlysfestivalens åpningskonsert i 2022.

Audun Iversen

Audun deler, akkurat nå, tiden sin mellom London og Oslo. I løpet av 2023 synger Audun rollen som Don Alfonso Così fan tutte på DNO. Han gjør også forestillinger som Frank i Die Tote Stadt i London før han kommer til Harstad og Bjarkøy. Etter festkonserten på Bjarkøy går veien videre til operaescener i Barcelona og Zürich.

Sigurd Johan Heide

Folkedanseren Sigurd Johan Heide, fra Grytøya, hentes hjem som danser, koreograf og regissør. Tore Hund spilles av Tromsøværingen Kristoffer Anker Gustavsen, som til daglig er å finne på en av Hålogaland Teaters mange forestillinger. Akkurat nå turnerer han med forestillingen Tante Grusom som Wagner/Gibbon.

Bel Chorus

Bel Chorus under ledelse av Dag Erik Enoksen fyller rollen som rungende mannskor. De har en stor tilhengerskare i vår landsdel, og har gjort seg bemerket på korfestivaler og konkurranser langt ut over landegrensen. I vår historie er det samiske tydelig tilstede, det vil også få sin berettigede plass i forestillingen.

En del av årets Festspillprogram 

Det å fortelle historier gjennom kunst og kultur forsterker og gjør den enda mer tilgjengelig. Vår historie er en viktig del av vår identitet. Vi må vite hvor vi kommer fra når vi skal sette retning for vår fremtid. Alle må få mulighet til å være med å fortelle sin historie og sin versjon av vår historie. 

Festspillene i Nord-Norge har som en av våre viktige oppgaver å løfte frem nordlig kunst og kultur. Vi er stolte av at mange av aktørene som deltar på festforestillingen har vært på Festspillene i Nord-Norges program gjennom flere år. Og vi elsker at ungdom fra kulturskolen får opptre på samme scene som nordnorske operastjerner fra de største operahusene i Europa. Det skaper spennende dynamikk og tro på at drømmene til våre unge kunstnere kan gå i oppfyllelse. Dette er helt i tråd med Festspillene i Nord-Norges ånd.  

Derfor er vi veldig glade for å ha festforestillingen om Tore Hund i vårt program i 2023, sier Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.