Hederskonsert 1920x1280 u-tekst_02

Forsvarets Hederskonsert

Velkommen til årets Hederskonsert i Terningen Arena med Forsvarets stabsmusikkorps.

Utgått
Dato Tid Sted Billetter
17. nov 2023
19:00  - 20:30

Forsvarets stabsmusikkorps har gleden av å invitere til Forsvarets Hederskonsert i Elverums storstue, Terningen Arena. Med seg har de Hamar og Innlandets desidert største verdensstjerne Ole Edvard Antonsen, og The Voice deltager Knut Kippersund Nesdal fra Tangen i Innlandet som imponerte sin mentor Morten Harket stort i 2017. 

Programmet spenner stort når det gjelder sjangerbredde, og vi får høre Antonsen briljere på trompet i stykker som “Slavisk Fantasi”, “Vidda” og “Att Angöra en brygga”. Knut Kippersund Nesdal, fremfører låter som “I’ve Got You Under My Skin” av Cole Porter, “Mack The Knife” av Kurt Weill  og Bertolt Brecht og ikke minst Prøysens og Mohn- Iversen sin nydelige “Trassvisa henna Tora”.

I tillegg står det et helt nyskrevne musikkverk, “Soldathistorier”, på programmet. Verket er et bestillingsverk fra Forsvarets stabsmusikkorps og er skrevet av komponist Daniel Herskedal. Tekstene er hentet fra Forsvarets egen podkast, Våre Historier, og er bearbeidet av forfatter Simon Stranger. Her hører vi sterke historier fra den moderne soldatens liv. Vi får høre om hvordan det er å bli skutt i Afghanistan, hvordan det er å være tett på kampen mot IS og om det store og farlige oppdraget som en norsk fregatt fikk med å skulle seile til Syria og å hente ut kjemiske våpen.Vi blir også kjent med en FN-utsending som skal evakuere sivile midt i borgerkrigen i Sør-Sudan.

Konserten starter med en sats fra et annet nyskrevet storverk, Krigskorset, som Markus Paus komponerte til Hærens musikkorps i Harstad og ble urframført i våres.

Velkommen til en storslått kveld!

 1. Epilog fra Krigskorset - Paus

  Soldathistorier (bestillingsverk) - Herskedal

  Slavische fantasie - Höhne (solist Ole Edvard Antonsen)

  Att angöra en brygga - Färnlöf (solist OEA)

  Vidda - Antonsen (solist OEA)

  I´ve got you under my skin - Porter (solist Kmut Kippersund Nesdal)

  Mack the knife - Weill (Solist KK)

  Trassvisa henna Tora - Mohn-Iversen (solist KK)

  Viva la vida loca - Rosa/Child (solist KK)

  Quando quando quando - Renis/Testa (solister Knut Kippersund og Andrea verneplikt)

  Ol’ man river - Kern

 2. Ole Edvard Antonsen har opptrådt med de største orkestrene verden over. Hans store musikalske spennvidde og hans store musikalitet, gjør han til en ettertraktet samarbeidspartnere langt utover den klassiske musikksjangeren. Ole Edvard er også er kjent for sin tilknytning til forsvarsmusikken hvor han i flere år var kunstnerisk leder for Luftforsvarets musikkorps i Trondheim. Hans stykke «Vidda», som han skrev etter å ha fått vært med på en tur i F-16 fly, er et populært stykke som framføres ofte i hele korps-Norge.

  Antonsen har spilt inn mer enn 60 CDer i alle mulige sjangere for selskaper som EMI, Universal, BMG og BIS. I 1994 fremførte han den offisielle OL fanfaren under OL på Lillehammer. Han har også fremført over 60 nyskrevne verk, skrevet spesielt til ham. De siste årene har han også komponert musikk og reist på turné med konserten “Musical Landscapes” i over 350 konsertsteder.

 3. Knut Kippersund (f. 1991) fra Tangen i Innlandet har gjort seg bemerket som en allsidig artist og entertainer med sjangerbredde og energi. Han har klassisk sangutdanning fra Norges Musikkhøgskole, men beveger seg stort sett i de rytmiske sjangrene. Han vært solist med flere storband og orkester, bl.a. Hedmarken Symfoniorkester. Knut har vært å se på TV-skjermen en rekke ganger, bl.a. i Beat for Beat og The Voice, hvor han imponerte Morten Harket med sin stemme.

  Sammen med Hedmarksbandet MEER ga han i 2021 ut albumet «Playing House» som ble tatt godt i mot i det internasjonale prog-miljøet. Samme år ble Knuts låt «Head High» valgt som årets offisielle Oslo Pride-låt. De siste årene har han vært å se som skuespiller på Hedmarken i Prøysen-oppsetningene «Trost i taklampa» og «Hjertet mitt for dekk». Knut går for tiden på det frie masterstudiet på NMH.

Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem musikkorps og holder til i Oslo. Korpset er med sine 37 fast ansatte musikere det største profesjonelle blåseorkesteret i Norge og har med sitt høye kunstneriske nivå høstet annerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Korpset er Forsvarets største representasjonsorkester med oppdrag for Forsvaret, Kongehuset, Regjering og Stortinget.

Forsvarets årlige Hederskonsert har som hensikt å anerkjenne den innsats som Forsvarets personell utgjør i det daglige, både nasjonalt og internasjonalt, samt fokusere på NATOs betydning for norsk sikkerhet. Det er også konsertens hensikt og også formidle dette til forsvarets ansatte og personell, og til befolkningen slik at man oppnår større forståelse for og større oppslutning om forsvaret sine oppgaver og innsats.

 

Våre historier
I podcastserien Våre historier kommer du tett på de norske soldatene. Du får høre hvilke dilemmaer de står i og hvordan de reagerer når det virkelig gjelder.