CamillaNorvoll-HærensMusikkorps5

Hærens musikkorps

Kontakt oss

Har du noen spørsmål, så kontakt oss gjerne:

Epost: meklaboe@mil.no

Praktisk info

Hærens musikkorps holder til i Harstad og har hele Nord-Norge som arbeidssted. Korpset samarbeider tett med andre avdelinger i Hæren og løser årlig en rekke seremonielle, konstitusjonelle og musikalske oppdrag.

Korpset er det eldste profesjonelle blåseorkesteret i Nord-Norge, og er kjent for storslagne fremføringer på festivaler, konserthus og andre arenaer. 

Hærens musikkorps er ett av fem profesjonelle militærkorps i Norge og holder til i Harstad.  

Korpset har hele Nord-Norge som arbeidssted, med oppdrag både i og utenfor Forsvaret. De samarbeider tett med andre avdelinger i Forsvaret og løser årlig en rekke seremonielle, konstitusjonelle og musikalske oppdrag. I det sivile samfunn er korpset kjent for å holde konserter i ulike sjangre – fra tidlig klassisk, til nyere musikk, pop, jazz og rock. De har gjort storslagne fremføringer på festivaler, konserthus og andre arenaer. Korpset er en kulturbærer for Norge og Forsvaret. Vi finner dem stort sett på arenaer i Norge, men til tider fører tjenesten dem også utenfor landets grenser. I et normalår gjennomfører de rundt 100 oppdrag fra signal ved en minnebauta, feiring av Norges nasjonaldag, Korpsgøy i barnehagen til Nyttårskonsert med verdenskjente solister.

Militærmusikkens historie i Nord-Norge går tilbake til 1901 og 6. Brigades musikkorps, nåværende Hærens musikkorps, ble opprettet i 1911 i Harstad. Deres første leder var Peter Joakim Jøsvold, som ble etterfulgt av Alfred Evensen i 1918. I dag har korpset 27 heltidsansatte musikere samt en administrasjon på fire og holder til i Harstad kulturhus. Korpset har bidratt til opprettelsen av både kulturhuset så vel som Festspillene i Nord-Norge.

Noen av det de større produksjonene de har gjort de siste par år er Festkonsert i Tore Hunds rike (Festspillene i Nord-Norge 2023), Innspilling og urfremføring av bestillingsverket Krigskorset skrevet av Marcus Paus (2023), Kammerforestilligen 304-dager med forfatter Simon Stranger (2022) for å nevne noen få. Hærens musikkorps har jevnlig samarbeid med utdanningsinstitusjonene Norges musikkhøgskole og UiT musikkonservatoriet i tillegg til å bidra inn mot amatørkorpsbevegelsen. De bidrar også inn i multikulturelle forestillinger som Flere Farger, deltar i Pride-sammenheng og er fast samarbeidspartner i og rundt feiringen av den samiske nasjonaldagen.

 

Ansatte
Musikere og ansatte i Hærens musikkorps
Innspillinger
Hærens musikkorps' innspillinger

Nytt storverk til ære for Krigsskorset

Marcus Paus har på bestilling av Forsvaret skrevet et nytt verkt til Forsvarets høyeste utmerkelse.

Pil til høyre
krigskorset_cover