Ved slottet

Kongelige norske marines musikkorps

Lurer du på noe om oss eller en konsert?

Mail: [email protected]

lekølkw

Kongelige norske marines musikkorps har base på Karljohansvern i Horten og ble etablert i 1820. Sammen med Forsvarets stabsmusikkorps er Marinemusikken korpset med flest oppdrag på vegne av kongehuset, regjeringen og Stortinget. Korpset samarbeider også tett med andre militære avdelinger over hele Østlandet.

Korpset er et populært og egenartet ensemble, som med sine 27 profesjonelle musikere løser oppdrag her hjemme og i utlandet – blant annet i USA, Vietnam, Russland, Frankrike, Kina og Spania. Flere ganger har korpset vært i Afghanistan og spilt for norske og utenlandske styrker. Korpset har holdt konserter med musikalske storheter innenfor så å si alle musikalske sjangre. I 2003 vant Marinemusikken spellemannprisen i vise-klassen sammen med Erik Bye.

Vikargodkjenning Vernepliktsprøvespill

Vi inviterer til prøvespill for vikargodkjenning og/eller godkjenning for førstegangstjeneste på alle instrument unntatt fløyte.

Pil til høyre
Kongelige norske marines musikkorps marsjerer på slottsplassen i forbindelse med Stortingets åpning 2020
Ansatte
Musikere og ansatte i Kongelige norske marines musikkorps

Vaktparader 2023

Fra april til september kan man oppleve musikk i hovedstadens gater i forbindelse med vaktskiftet ved Det kongelige slott.

Pil til høyre
Kopi av 5K0A2886-1