KNMM Jubileumsbilde 2020

Medvirkende Krigsseilerrekviem

Her presenterer vi alle medvirkende ved fremfølringen av Kilden i Kristiansand 20. juni 2024

Astrid Nordstad

Astrid Nordstad (c) Olava Foto high-res (32)

Astrid Nordstad er en norsk   mezzosopran som i 2022 ble tildelt Tom Wilhelmsens Opera- og Ballettpris. Etter studier ved Norges Musikkhøgskole og Operaakademiet i København  var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett fra 2018 til 2020. Fra 2024 har hun en åremålsstilling som solist ved Den Norske Opera & Ballett.  Hun har også hatt roller ved Den Kongelige Opera i København, der hun bl.a. har sunget rollen som Olga i Eugen Onegin.
Hun opptrer også mye som konsertsanger og skal snart ha sin debut i Concertgebouw Amsterdam hvor hun er solist i Bruckners Messe i f-moll. Hun har også hatt roller ved de andre operascenene i Norge og hun har fremført Mahlers Rückert-Lieder med Arktisk filharmoniske orkester og Ravels Shéhérazade med Trondheim Symfoniorkester.

Thorbjørn Gulbrandsøy

Thorbjørn Gulbrandsøy

Den bergenske tenoren Thorbjørn Gulbrandsøy bor i Amsterdam og jobber i inn- og utland siden han sluttet sin utdanning ved The Royal Academy of Music i London. Han har opptrådt ved anerkjente scener som Glyndebourne Festival Opera, Opera North og Grand Teatro del Liceu. Operaroller inkluderer Pelléas i Pelléas et Mélisande i London, Rodolfo i La Bohème i Nederland og på turné i Storbritannia og Romeo i Gounods Romeo og Julie på turné i Sverige.

2015-2017 sang Thorbjørn ved Den Norske Opera & Ballett i mange roller, f.eks. Vana Kundrjas in Katja Kabanova, Styrmannen i Den flygende Hollender og Tamino i Tryllefløyten som han gjentok i 2019 i samme hus. 2021 var han tilbake i Oslo, denne gangen i tittelrollen i Orfeus i underverdenen.

Thorbjørn er en pasjonert Lidersanger med program som innefatter bland annet Dichterliebe av Schumann og An die Ferne Geliebte av Beethoven. I høst rolledebuterer Thorbjørn som Hoffman i Hoffmans eventyr ved Norrlandsoperan i Umeå, Sverige.

Magnus Ingemund Kjelstad

Magnus Ingemund Kjelstad

Magnus Ingemund Kjelstad begynte sine sangstudier ved Norges musikkhøgskole i 2012. I 2019 ble han uteksaminert fra Operaakademiet i København, hvor han i tre år studerte med Susanna Eken. I løpet av studietiden i Danmark gjorde han sin debut på Operaen i København som 2. prest i Tryllefløyten, og var samtidig cover på Papageno. Han sang også rollen Pablo i Thomas Adès´ The Exterminating Angel, og var cover på rollen Schaunard i La bohème

Etter studiene sang han roller i to produksjoner på Den Norske Opera % Ballett: Carmen og Così fan tutte, der han sang rollene Moralés, Le Dancaïre og Guglielmo. Våren 2020 ble han tildelt Arbeidsstipend for unge kunstnere av Kulturrådet, og han er solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett sesongene 20/21 og 21/22. Der har han sunget rollen som Fiorello i Barberen i Sevilla, i tillegg til å ha deltatt på de digitale minikonsertene Sang hver dag våren 2020.

Magne Fremmerlid

DSCF2255-beskåret

Bass-barytonen Magne Fremmerlid er født og oppvokst i bygda Skodje på Sunnmøre.

Han har sin musikkutdannelse fra Rogaland Musikkonservatorium i Stavanger der han studerte sang hos Marit Storækre. Han hadde sin debutkonsert i Universitetets Aula med støtte fra Rikskonsertene.

Fremmerlid arbeidet som lektor i musikk på Solborg Folkehøgskole i Stavanger og på Høgskolen i Vestfold i 14 år før han ble tilknyttet solistensemblet ved Den Norske Opera og Ballett i 1997.

Her var han solist i 19 år og han har gjort over 75 forskjellige operaroller, som f.eks: Sarastro i Tryllefløyten, Figaro i Figaros Bryllup, Scarpia i Tosca, Escamillo i Carmen, Hagen i Götterdämmerung, Heinrich i Lohengrin, Daland i Den Flyvende Hollender, Gurnemanz i Parsifal Zaccaria i Nabucco, Tittelrollen i Ridder Blåskjeggs Borg og Boris i Lady Macbeth fra Mtsensk.

Fremmerlid er også en svært aktiv konsert og oratoriesanger både i inn og utland, og han har gjort konserter med  alle de profesjonelle orkestrene i Norge.

Denne våren gjør han konserter i Spania, Danmark, Sverige og Slovenia i tillegg til mange konserter i Norge.

Operakoret

Operakor 2019_foto erik berg+joerg wiesner_Small Capture0030

Operakoret er Norges eneste profesjonelle kor på heltidsbasis, og teller i dag 53 sangere fra 15 nasjoner. 

Foruten å medvirke i Nasjonaloperaens forestillinger, har de også egne a-capella-konserter og konserter med Operaorkestret og andre orkestre, og har gjort stor lykke med oratorier, spesielt med Verdis Requiem. De har også vært på flere utenlandsturneer, der vi kan nevne Dalhalla, Karlstad, Kiel, Berwaldhallen i Stockholm (Otello konsertant), Wiesbaden i Tyskland (Anne Pedersdotter og Bibalos Macbeth), Norwich i England (med hele Wagners Ringen), Savonlinna i Finland (Peter Grimes og Den fjerde nattevakt).

Bjarte Engeset

Engeset_2 - Credit Ulf Palm beskåret

Bjarte Engeset avla diplomeksamenen i 1989 ved Sibelius- akademiet i Helsinki, hvor han studerte under Jorma Panula. Han ble også invitert til å studere med Seiji Ozawa m.fl. under musikkfestivalen Tanglewood i 1991. Engeset har dirigert ledende orkestre i Norden, USA, Mexico og i de fleste europeiske land. I 1997 delte han dirigentoppgavene med Mariss Jansons under Asia-turneen til Oslo Filharmoniske Orkester. Hans Londondebut med Royal Philharmonic Orchestra i 1997 ble mottatt med strålende kritikker.

Bjarte Engeset var fagdirektør og sjefsdirigent for Kongelige Norske Marines Musikkorps fra 2014 til 2020. Fra sommeren 2020 er han ansatt som leder for dirigentutdanningen ved Universitetet i Stavanger.

Kongelige Norske Marines Musikkorps

KNMM moloen Vollane

Kongelige norske marines musikkorps har base på Karljohansvern i Horten og ble etablert i 1820. Sammen med Forsvarets stabsmusikkorps er Marinemusikken korpset med flest oppdrag på vegne av kongehuset, regjeringen og Stortinget. Korpset samarbeider også tett med andre militære avdelinger over hele Østlandet.

Korpset er et populært og egenartet ensemble, som med sine 27 profesjonelle musikere løser oppdrag her hjemme og i utlandet – blant annet i USA, Vietnam, Russland, Frankrike, Kina og Spania. Flere ganger har korpset vært i Afghanistan og spilt for norske og utenlandske styrker. Korpset har holdt konserter med musikalske storheter innenfor så å si alle musikalske sjangre. I 2003 vant Marinemusikken spellemannprisen i vise-klassen sammen med Erik Bye.